2024 Yerel Seçim Sonuçlarını buradan takip edebilirsiniz.

Biri bitmeden biri başlıyor – Salgın listesine bir hastalık daha eklendi!

Dünya üzerinde insan hayatını tehdit eden birçok salgın niteliğinde hastalık bulunuyor. Şimdi ise DSÖ tarafından bildirilen 'biri bitmeden biri başlıyor' diyeceğiniz bir hastalık daha ortaya çıktı.

Biri bitmeden biri başlıyor – Salgın listesine bir hastalık daha eklendi!
Anadolu NET TV

Dünya üzerinde insan hayatını tehdit eden birçok salgın niteliğinde hastalık bulunuyor. Şimdi ise ‘biri bitmeden biri başlıyor’ diyeceğiniz bir hastalık daha ortaya çıktı. DSÖ’nün açıkladığı X hastalığı nedir? 

Dünya Sağlık Örgütü, her yıl salgın potansiyelleri nedeniyle acil müdahale gerektiren ‘öncelikli hastalıkların’ yer aldığı bir liste yayımlıyor.
Listede Ebola, Zika ve SARS gibi artık iyi bilinen ölümcül virüslerin yanı sıra Lassa ateşi ve Marburg virüsü hastalığı gibi daha az bilinen hastalıklar da yer alıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, 2017 yılında Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) ve Ebola gibi bilinen virüslerin yanı sıra araştırma için en öncelikli patojenlerin kısa listesine X Hastalığını da ekledi.

İşte DSÖ’nün mevcut listesi,
Covid-19
Kırım-Kongo kanamalı ateşi
Ebola virüsü hastalığı ve Marburg virüsü hastalığı
Lassa ateşi
Orta Doğu solunum sendromu (MERS) ve SARS
Nipah ve henipaviral hastalıklar
Rift Vadisi Ateşi
Zika
Hastalık X

Covid-19’dan daha güçlü ve ölümcül!
Toronto Üniversitesi’nden biyoetik ve küresel Sağlık profesörü Kerry Bowman konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, ‘X hastalığı, Covid-19'dan daha güçlü olan çok ciddi bir hastalığın ortaya çıktığı varsayımsal bir senaryoyu temsil ediyor. Bu hızla yayılan bir hastalık tehdidine Dünyanın nasıl bir tepki vereceği konusunda varsayımsal bir hazırlık’ dedi.

X hastalığı nedir?
Edinilen bilgilere göre, X hastalığı, şu anda bilinmeyen, ancak ciddi bir mikrobik tehdidin neden olduğu hastalığa verilen bir ad olarak tanımlanıyor.

Toplantı düzenlenecek!
Dünya Ekonomik Forumu’nda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ilaç şirketi AstraZeneca’nın bulunacağı herhangi bir sağlık tehdidi karşısında hangi yeni çabalara ihtiyaç duyulduğunun tartışılacağı ‘X Hastalığına Hazırlı’" adlı bir toplantı yapılması planlandığı öğrenildi.

GÖNDER
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×