2024 Yerel Seçim Sonuçlarını buradan takip edebilirsiniz.

Geçmeyen Öksürüğe Bakın Çare Ne?

Son dönemlerde artan influenza (solunum yolu enfeksiyonları) salgını sonrasında birçok kişi iyileştiğini fakat öksürüğün geçmediğini ifade ediyor. Bakın geçmeyen öksürüğün çareleri neler?

Geçmeyen Öksürüğe Bakın Çare Ne?
Anadolu NET TV

Son dönemlerde artan influenza (solunum yolu enfeksiyonları) salgını sonrasında birçok kişi iyileştiğini fakat öksürüğün geçmediğini ifade ediyor. Bakın geçmeyen öksürüğün çareleri neler? Son dönemde grip vakalarının artış gösterdiği bu günlerde, özellikle kuru öksürük gibi rahatsız edici semptomlarla başa çıkmak için doğal çözümlere başvurmak oldukça yaygın hale geldi.  Kullandığımız ilaçların çare olmadığını düşünerek doğal tariflere yönelen insan sayısı oldukça fazla. Bizde bugün Kayseri Anadolu Haber olarak sizler için öksürüğe çare olacak tarifleri derledik.

Soğan ve Bal Karışımı; Soğanın doğal antibiyotik özelliği ile balın yumuşatıcı etkisi bir araya gelerek öksürüğü hafifleten bu karışımın detayları;

Malzemeler:

- 1 orta boy soğan

- 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

1. Orta boy soğanı rendeleyin ve suyunu çıkartın.

2. Elde ettiğiniz soğan suyuna 2 yemek kaşığı bal ekleyin, karışımı iyice karıştırın.

3. Günde birkaç kez bir çay kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

Bal ve Zencefil Çayı; Vücuttaki tüm bakterilerden ve mikroplardan kurtulmanızı sağlayan bu karışımın detayları;

Malzemeler;

1 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil

1 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı; Sıcak suya bal ve taze rendelenmiş zencefili ekleyerek, iyice karıştırın. Günde birkaç kez içmek kuru öksürüğe son vermek için yeterli olacaktır.

Muhteşem Şifa Karışımı; Bal, zencefil, zerdeçalın muhteşem karışımı ile öksürüğünüz yumuşayacak, enerji dolu olacaksınız. Özellikle yatmadan önce tükettiğinizde öksürük olmayan bir gece geçirebilirsiniz.

Malzemeler;

2 tatlı kaşığı bal

1 çay kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı toz zerdeçal

1 çay kaşığının ucuyla karabiber

1 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı;

Uygun bir kabın içerisine balı, zencefili, zerdeçalı, karabiberi ve zeytinyağını ekleyerek macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Sabah uyandığınızda ve gece yatmadan önce tüketebilirsiniz.

Bu tariflerde önemli olan sürekliliktir. Sadece bir kere deneyip bıraktığınızda bir faydası olmayacaktır.

Ayrıca, öksürüğü kesmeye yardımcı olabilecek diğer doğal tarifler arasında 'Bal ve Zencefil Çayı', 'Elma Sirkesi ve Bal Karışımı' ve 'Nane Limon Çayı' da bulunmaktadır. Bu doğal çözümleri denemek, kimyasal ilaçlara başvurmadan önce rahatlamak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için etkili bir alternatif olabilir.

GÖNDER
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×