2024 Yerel Seçim Sonuçlarını buradan takip edebilirsiniz.

'Meslek kodu mağdurları' çözüm bekliyor

Kayseri’de bulunan Sağlık çalışanları meslek kodu mağduriyeti yaşıyor. Konunun bir an önce çözülmesi için destek bekliyor…

'Meslek kodu mağdurları' çözüm bekliyor
Anadolu NET TV

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Farklı hastanelerde çalışan 150’ye yakın çalışan, Devlet Hastanesi önünde toplandı. 

İddialarına göre, kanuna göre 6 yıla yakın vasıflı bir işte çalıştırılıp, çalışmış oldukları vasıflı işlerde profesyonelleşen işçilerin sözleşme ile kazanılmış olan haklarının gasp edilmesi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Türkiye Sağlık İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Soner Salcanlıer şöyle konuştu.

T.C Sağlık Bakanlığı adına Tühis işveren sendikası ve yetkili ama etkisiz işçi sendikası öz sağlık tarafından imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin 29.Maddesinin D ) bendinde açıkça belirtilen Bir yıl vasıflı bir işte çalıştırılan işçi bir yılın sonunda vasıfsız bir işte çalıştırılamaz. Maddesi yer almaktadır,

    Toplu iş sözleşmesindeki bu maddeyi yetkili işçi sendikası kuruma uygulatamamasından ve gözardı etmesinden kaynaklı üyelerini mağdur etmiştir.

    6 yıla yakın vasıflı bir işte çalıştırılıp, çalışmış oldukları vasıflı işlerde profesyonelleşen işçilerin sözleşme ile kazanılmış olan hakları gasp edilmiştir.

    Ve Yine Yetkili İşçi Sendikası Öz Sağlık , Toplu Sözleşmede yer alan  54.Madde Uyuşmazlık Çözüm  Kuruluna çağrıda bulunmamış mağduriyetin giderilmesi için hiç bir adım atılmamıştır. Tüzel kişiliğinede uymayan Sendika 6 yıldır aidat sendikacılığı yapılmaktadır.

     6 yılın sonunda emekleri hiçe sayılarak vasıflı işlerden vasıfsız işlere tekrardan çekilen işçiler. Seslerini duyurabilmek için çalmadıkları kapı, aşındırmadıkları yol kalmamıştır.

    Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Farklı hastanelerde çalışan 150’ye yakın arkadaşımız mağdur olmuştur ve her geçen gün bu sayı artmaktadır.

    Bu sorun sadece Kayseri de değil Tüm Türkiye'ye genelinde ortaya çıkmaya başlamıştır, sağlıkta çalışan 696 KHK ile kadroya geçen işçilerin sorunlarına her gün bir yenisi eklenmektedir.

Burdan çağrımızı Yetkili işçi sendikası öz sağlık işe ve sağlık bakanlığı yetkililerine yapıyoruz,

     Toplu iş sözleşmesindeki maddeleri artık uygulayın yeter artık bunca eziyet bunca çile, bizler Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün ATALAY ve Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Genel Başkanımız Hakan TOY un öncülüğünde bu konun takipçisiyiz, Meslek Kodu Mağdurlarının Yanındayız ve yetkilileri göreve davet ediyoruz,

      Bakanlığa bağlı bir kamu kurumunda iş barışının bozulmaması ve SGK tarafından cezai işleme mağruz kalınmadan, kamu zararına sebebiyet verilmeden gerekli işlemlerin tesis edilip işçilere kazanmış oldukları hakkı verip iadeyi itibar edilmesi gerekmektedir. Saygılarımla.

 

GÖNDER
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×