2024 Yerel Seçim Sonuçlarını buradan takip edebilirsiniz.

Son dakika! Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

Merkez bankası faiz kararını açıkladı. Geçtiğimiz ay Para Politikası Kurulu politika faizi oranını yüzde 45 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermişti. Peki, bu ay ne kadar oldu?

Son dakika! Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı
Anadolu NET TV

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz ay Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale oranının yüzde 45 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermişti. Merkez Bankası yetkilileri, alınan bu kararın enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrarı sağlama amacını taşıdığını belirtirken, global ekonomik gelişmelerin ve iç talep koşullarının dikkate alındığını vurguladılar.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yaptığı açıklama şöyle; 'Şubat ayında aylık enflasyonun ana eğilimi, hizmet enflasyonu öncülüğünde, öngörülenden yüksek gerçekleşmiştir. Tüketim malı ve altın ithalatı yavaşlayarak cari dengedeki iyileşmeye katkı verirken, yakın döneme ilişkin diğer göstergeler yurt içi talepte dirençli seyrin sürdüğüne işaret etmektedir. Hizmet enflasyonundaki katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyon baskılarını canlı tutmaktadır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu ve ücret artışlarının enflasyon üzerindeki etkilerini yakından takip etmektedir.' ifadeleri yer aldı.

Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

GÖNDER
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×